چوب آسیا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، عطر شالیزار و رنج شالی کاران از دیرباز با صیت و نشان گیلاندرهم آمیخته است. مولود تکاپو زنان و مردان کشاورزی که آفتاب داغ تابستان و شرجی هوای گیلان را داخل مزارع برنج تحمل آورده و کمر زیر اشکال کار پیچ می کنند، محصولی ارزشمند است که پس از غله دومین غله پرمصرف مردم محسوب می شود.

گیلان با ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار بیشترین اراضی سطح زیر کشت برنج تو بین استان های کشور را به خویشتن اختصاص داده است و سالانه حدود ۷۵۰ تا ۸۵۰ هزار تن برنج سفید در این استان با تلاش ۳۰۰ هزاره شالی کار تولید می شود اما این ظرفیت ارزشمند نیازمند توجه بیشتر به منظور افزایش تولید است.

مزه و بو برنج ایرانی به خاص برنج مرغوب گیلان با برنج های وارداتی متناسب مقایسه ازاله اما آستان شایان توجه کیسه های برنج خارجی در بازار علامت از اهمیت کاستن وابستگی کشور به واردات این کالای استراتژیک دارد.

کاشت، داشت و برداشت برنج همواره با سختی های بسیاری همراه بوده اما با توسعه تحقیقات و ترفیع تجهیزات کشاورزی مقصود می رود، بخاطر افزودن تولید برنج و کنترل بازار بیشتر تقلا شود تا اندوه گردش چرخ معیشت شالی کاران بهبود یابد و هم از واردات برنج بی نیاز شویم. آشنایی با خواص آب برنج آیا برنج مازندران تندرست است؟ | نگرانی شهروندان؛ پاسخ مسئولان

متجاوز از یک میلیون و ۲۹۸ هزاره تن برنج بوسیله عزیمت تأمین نیازهای آدم از ضابطه گمرکات سرزمین بیدار شده است

پیاده شدن مبنا اظهارات سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، از ابتدای سال ۹۸ تا عاقبت دی ماه ۹۸، بیش از یک میلیون و ۲۹۸ هزار تن برنج به منظور تأمین نیازهای آدم از طریق گمرکات کشور واردشده است.

همچنین سال ۹۸ سخنگوی لحظه کانون کشت کمیسیون اظهار کرد: با توجه بوسیله واردات بی رویه برنج،  حجم واردات برنج بسیار بیشتر از نیاز ملک بوده که تولید داخلی را دچار شاق کرده است.

علی ابراهیمی بیان کرد: طالع باید نظارت بیشتری داشته باشد تا شایان با حاجت کشور برنج وارد شود، ما در تولید برنج تا حدود اضافی خودکفا هستیم و فقط ۳۰ درصد برنج موردنیاز ناحیه باید از طریق واردات تأمین شود اما گزارش هایی داریم مبنی بر اینکه بوسیله شکل دقیق پیاده شدن واردات این علیه بازرسی نمی شود و نمونه واردات بیشتر از حد نیازمان است.

فاصله مبهم ما تا خاتمه بستگی به واردات برنج

«خودکفایی داخل تولید برنج دور یا نزدیک»، سؤالی است که عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات برنج و کمک راهبردی بسیج اساتید گیلان در پاسخ به آن به روزنامه نگار مهر گفت: خودکفایی بدان معنی است که تساوی بین استاندارد تولید و استفاده سفت شود.

غلامرضا خانکشی پور افزود:  تو عرصه تولید برنج میزان تولید سالانه قابل محاسبه و تخمین است، داخل سال های مختلف به طور متوسط کشاورزان ایرانی بسیار از ۲ میلیون تنه برنج سفید تولید می کنند، اما زمانی که صحبت از میزان مصرف سالانه برنج به میان می آید، با نفاق رویت مواجه می شویم و آمار واضح و دقیقی از معیار استعمال برنج نداریم.

برآورد واقعی از مقیاس مصرف برنج در ملک نداریم

خانکشی پور اظهارکرد:  برآورد واقعی از مدل مصرف برنج داخل کشور نداریم، اگر نمونه متعادل کاربرد برنج در سال حدود ۳۶ کیلو باشد، با توجه به مقیاس تولید برنج در داخل با کسری حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار کالبد مواجه خواهیم بود ولی چنانچه میزان استفاده ۴۰ کیلو و بیش از آن باشد، بیش از یک میلیون جثه هبوط برنج حیات خواهد داشت.

وی اقرار کرد: اگر میانگین تولید و مصرف ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار کالبد باشد تا خودکفایی برنج عزب یک دامنه فاصله داریم اما چنانچه کسری بیش از یک میلیون جسم که بیشتر انجمن های واردکننده برنج از آن امنیت می کنند را بپذیریم، رسیدن به خودکفایی نیازمند گامی بلندتر و اقدامی موکد پر حرارت است.

تنه هیات علمی مؤسسه تحقیقات برنج گفت: با توجه به تصویب کتاب راهبردی «افزایش دشت و پایداری تولید برنج» که توسط جمعی از استعدادهای موجود کشور در حوزه برنج و قناعت تدوین شده، یک مرحله شرف برای اجرای این برنامه تخصیص یافت ولی تو ادامه مانند بسیاری از دستور کار های دیگر مسکوت الباقی است.

این پژوهشگر ادامه عدالت: ما عزب از آمار و میزان واردات از مبادی رسمی ملک ابتدا هستیم،  این آمار در بعضی سال ها حدود یک میلیون قامت گزارش می شود. برنج وارداتی کنار اساس قیمت های جهانی خریداری و برای این میزان واردات در سنوات مختلف بسته به ارزش برنج که نصف تا یک دلار بوده و اخیراً افزایش یافته، ارز از قلمرو خارج می شود.

روند تولید برنج در سال های اخیر

خانکشی پور افزود: میزان تولید برنج به آب وهوا و نوع نما آن وابسته است، اقداماتی بخاطر افزودن تولید در سنوات گذشته عمل شده ولی زمانی که با شاق خشکی و سال های کم آبی مواجه شدیم دولت برنامه ای مطرح کرد که پهلو مبنای آن برنج فقط توسط استان های گیلان و مازندران تولید شود.

وی بیان کرد: داخل همان سال ها سایر استان های برنج خیز باوجود تغار طالع و حاضر بودن حمایت به کشت برنج رفتار کردند،   زمانی که برنامه دولت به لیس حمایت از تولید برنج در این استان ها معطوف شد، طبیعی است که با کاهش تولید برنج مواجه شدیم و درنتیجه حدود دو میلیون تن برنج برداشت شد.

عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات برنج گفت:با توجه بوسیله اینکه با باران های کافی، واداشتن از تولید برنج در برخی استان ها از لفظ دولت برداشته شد، دوباره تولید برنج افزایش یافته و به سطح دو میلیون و ۲۰۰ تا دو میلیون و ۴۰۰ هزاره بدنه رسید.

خانکشی پور در ادامه درون تک اینکه «آیا تکثیر تولید به کشت ارقام پر محصول برنج وابسته است»، گفت: عاری تردید نگاه تولیدکننده باید به استفاده کننده باشد؛ یعنی چنانچه کالایی تولید شود که موردپسند مصرف کننده نباشد محکوم بوسیله شکست است.

وی بیان کرد: ارقام پر علیه برنج اگرچه عملکردشان در واحد سطح متجاوز است اما چنانچه بازارپسند نباشند کشت آن ها نتیجه مثبتی به دنبال نخواهد داشت، باید توجه داشت که زمین های زراعت گیلان مستعد تولید برنج بسیار مرغوب است و این برنج در میدان مشتری خود را دارد و خریدار برنج مرغوب فراهم نیست ارقام لبالب میوه مصرف کند، درنتیجه باوجوداینکه متجاوز از ۴۰ رقم برنج لبالب محصول طی بیش از ۳۰ سال گذشته به میدان عرضه شده، در گیلان حدود دو رقم در حد محدود کاشت می شود.

عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات برنج اضافه کرد: این شرایط در استان های مازندران، گلستان، خوزستان، سیستان بلوچستان و کهگیلویه و بویر احمد متفاوت است، این استان ها علاوه بر حفظ کردن ارقام بومی، بوسیله تناسب برخی از ارقام پر محصول را در حدی که بتوانند به خرید برسانند کشت می کنند.

خانکشی پور  ادامه داد: امنیت دولت از ارقام پر محصول با تعیین ارزش تضمینی و خرید محصول اجرا می شود، آنچه کشاورز را ترغیب بوسیله کاشت رقم لبریز محصول می کند، حاجت عمومی کشور نیست بلکه قیمتی است که می تواند محصول خویشتن را به بیع برساند.

وی افزود: مؤسسه تحقیقات برنج ارقام لبالب محصول مختلفی را ارائه کرده و در مقاطع مختلف بعضاً تک قضا و قدر قرارگرفته اند اما در بلندمدت استقبال لازم از آن نشده به همین دلیل بسیار از یک دهه است که رویکرد به سمت ارقام لبالب میوه کیفی تغییر کرده و برافزایش عملکرد ارقام بومی کارشده و اخیراً نما هایی به بازار عرضه شده که به نظر می رسد بتوانند طی سال های آتی جای خود را درون تولید باز کنند.

اهمیت آموزش

خانکشی پور گفت: برای داشتن یک برنامه تولید پیوسته برای تکثیر تولید برنج باید برنامه راهبردی افزایش محصول در تولید برنج داشته باشیم که مدون بوده و به اجابت نصیب و قسمت رسیده باشد، باید توجه داشت که توکل این دستور کار بر فرمان آموزش است. به عنوان شهید کشاورزانی را داریم که برنج هاشمی می کارند و بیش از ۵ تن محصول تو هکتار برداشت می کنند. این کشاورزان تو امتداد امر برداشت دوم هم دارند و نمونه برداشت محصول خود را به زیاد از ۷ تن می رسانند ولی در همان زمان و محل شالی کارانی هستند که شاید ۳ تن هم نمی توانند برداشت داشته باشند.

وی ادامه داد: این موضوع نشان دهنده اختلاف مدیریت زراعی است و اهمیت خرد فنی فرمان را نشان می دهد که با آموزش بوسیله راحتی زیبنده جبران است،  برای افزایش تولید برنج مجموعه ای از برنامه ها باید به رخساره مستمر اجرا شود، یکپارچه سازی اراضی؛ مکانیزه کردن مراحل متنوع کاشت، داشت و برداشت؛ استفاده از بذرهای پایدار به تنش های مختلف همراه باکیفیت و عملکرد بالا و توجه به هزینه تولید برنج در کنار حزن می تواند پهلو روند پیوسته افزودن دشت مؤثر باشند.

عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات برنج یادآور شد: کشاورزان مشغول به کار هستند اما در مواردی که بعضی وظایف را دولت پهلو عهده داری دارد نظیر رساندن به موقع کود و سم، ارائه بعضی دستورالعمل ها، آموزش، نشر و جستجو می بینیم که عملکردها با کاستی و نقص مواجه است که سبب تنها مختار شدن کشاورزان می شود.

وی بر شکوه بوسیله بازار رسانی دشت تأکید کرد و افزود: برنج ایرانی هنوز با روش های سنتی بوسیله بازار عرضه می شود و ما تماشایی یک تشکل کشاورزی که بتواند کشاورزان را در یک قالب متمرکز جمع کند و به آن ها درون ابعاد مختلف یاری برساند، نیستیم. ازاین رو آن ارتقایی که باید در بصیرت متخصص و در استعمال از فن شناسی و ارتقای مدیریت زراعی رخ دهد، زیاد باثبات و خودجوش قیافه می دهد؛ درنتیجه روند برنج مفید داخل ملک معمولی و معقول است.

افزودن تولید در گرو ایمنی دولت است

شالی کاران گیلانی سال ها است که با تقلا و کوشش خود رونق بخش، بخشی مهم از کشت و صرفه جویی گیلان هستند. بی وسواس تکثیر کیفی و اندکی تولید برنج می تواند بر اعاشه آن ها بسیار تأثیرگذار باشد.

یک کشاورز گیلانی افزود: حدود بیست سال است که در روستای لختگی شهرستان شفت به شالی مربوط به طبقه کارگر و زحمتکش مشغولم و در سماوی به زمان کوتاه ۱.۵ هکتار به کشت برنج هاشمی می پردازم.

وی ادامه عدل: میزان تولید برنج در سال ها ثابت نیست و بوسیله مواردی بجهت شرایط آب وهوا و جنین دهی بوسیله گور بستگی دارد. باید توجه داشت که افزایش تولید برنج با حمایت نصیب و قسمت به مشت می آید. برای رسیدن به این مقصود، کارشناسان کشاورزی باید سر زمین بر فعالیت شالی کاران و شرایط زراعت بازرسی داشته باشند. اگر قبر را به رخساره رایگان آزمایش کنند و بار مناسب با هر خاک به صورت یارانه ای در جوانمردی کشاورز قرار گیرد به تکثیر تولید و دلگرمی برزگر می انجامد. عرضه مرحله با یارانه اگر برای یکی، دو سال هم باشد کافی است و بعدازآن کشاورز که گواه تأثیر آن بوده خود به ادامه کار می پردازد.

محمدرضا نیک زاد یادآور شد: هم اینک کلاس هایی برای کشاورزان برگزار می شود و یک سری جنین جدید اندوه ارائه شده است. اقدام خوب دیگری که انجام شده، نمونه برداری از خاک مزارع برای گلچین میزان موادی بجای اوره، منیزیم و پتاسیم زمین است که اگر این آزمایشات به دهش ارتکاب شود و بار لازم بوسیله موقع تو اختیار برزگر فراغت بگیرد اثر احسان خواهد داشت.

وی افزود: با توجه به نقش کشت ارقام مملو ثمر درون خودکفایی برنج، ارقام انباشته محصول فروش ندارند و از کشت آن به قطع کافی پناه نمی شود. در شهرستان شفت بیشتر هاشمی یا صدری می کارند. ارقام پر محصول همانند شیرودی به اندازه ۱.۵ برابر برنج هاشمی محصول می دهد اما بازار ندارد. اگر اقبال به معنای حقیقی امان کند با کاشت ارقام انباشته محصول، ناحیه از واردات برنج بی احتیاج می شود.

میزان تولید برنج درون گیلان؛ چالش های موجود در مسیر افزایش تولید

رفع موانع موجود در دست خط افزایش تولید برنج نیازمند توجه بیشتر بخت است. مهتر دایره جهاد زراعت گیلان اظهارکرد: استاندارد تولید برنج سفید استان گیلان در سال ۹۲ حدود ۷۰۲ هزار و ۵۴۲ بدنه بوده که این میزان داخل سال گذشته به ۷۶۳ هزار و ۱۵۷ قامت روان است.

مقیاس تولید برنج سفید استان گیلان در سال ۹۲ حدود ۷۰۲ هزار و ۵۴۲ پیکر بوده که این معیار تو سال گذشته به ۷۶۳ هزار و ۱۵۷ تن رسیده است.

علی درجانی از ارقام محلی هاشمی، علی کاظمی، دم سیاه و رقم های اصلاح شده خزر، شیرودی، فجر، گیلانه و آنام به عنوان عمده ارقام برنج گیلان نام سرما و یادآور شد: مقیاس استعمال برنج سفید استان گیلان سالانه حدود ۱۱۵ هزار تن است.

وی هزینه های بالای تولید، سرانه پایین مالکیت اراضی، واردات بیش از حاجت برنج، تغییر کاربری اراضی، توسعه شهرها و مشکلات مرتبط با منابع آبی استان را از چالش های موجود در این عرصه دانست.

درجانی تقریر کرد: برای افزایش ضریب خوداتکایی برنج و به تبع آن کاهش واردات، از سوی وزارت جهاد کشت اقداماتی همانند تفحص و معرفی کردن ارقامی با پتانسیل عملکردی بالاتر نسبت بوسیله ارقام موجود؛ افزودن ضریب مکانیزاسیون در بخش کشاورزی به قصد کاهش دشواری عملیات برنج مفید و ترغیب کشاورزان به کشت برنج؛ تدارک توصیه های فنی تو راستای مدیریت مزرعه بوسیله اختصاص درون مقدر شدن بهبود مدیریت تغذیه گیاهی؛ نظارت و پایش مداوم نهاده های کشاورزی موجود داخل بازار در راستای تأمین کم ارزش نیازهای تغذیه ای و سایر نیازهای برنج و نیز تولید تخم معترف شده و مادری برنج بوسیله منظور افزایش کمی و کیفی تولید برنج انجام گرفته است.

ضرورت توجه بیشتر به ظرفیت شالی کاری گیلان

در این گزارش نگاهی اجمالی به چالش های پیش روی دستیابی به خوداتکایی برنج داشتیم. بی تردید شالی مربوط به طبقه کارگر و زحمتکش از بنیادی ترین حجم های گیلان است که می تواند نقشی بیش تأثیرگذار داخل کاهش واردات برنج داشته باشد.

باوجود اقدامات ارزشمند ارتکاب شده در گیلان نظیر ارتقای درجه مکانیزاسیون تولید برنج و تلاش برای ارائه ارقام پر میوه بهتر غبطه می رود با توجه و کوشش بیشترِ متولیان ذی ربط، تولید برنج بوسیله سمت افزایش اندکی و کیفی همراه با نظارت و کنترل مناسب بازار پیش رود.

گیلان بیشترین اراضی و سطح زیر زراعت برنج را در بین استان های کشور بوسیله خود اختصاص داده و خواهش می رود این ظرفیت ارزشمند برای افزودن تولید و کاهش وفاق به واردات برنج زیاد ازپیش موردتوجه قرار گیرد.
  • ۹۹/۰۳/۲۹

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی